Prof. Dr. Mehmet Ali GÜLPINAR

maligulpinar.JPG (156 KB)

mgulpinar@marmara.edu.tr

Google Scholar,  Scopus, CV

1996 Marmara Üniversitesi Tıp Fakültesi mezunu.

Fizyoloji Uzmanlığı ile birlikte sinirbilime odaklandı.

Yıldız Teknik Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü “Eğitim Programları ve Öğretim” programında doktora eğitimini tamamladı.

Doçentliği ve profesörlüğü tıp eğitimi alanından aldı.

Eğitimden sorumlu dekan yardımcılığı görevinde bulundu.

Eğitimle ilgili çok sayıda ulusal ve kurumsal kurullarda, çalışma gruplarında görev aldı, projelere katıldı, kurumlara danışmanlık verdi.

Ulusal Çekirdek Eğitim Programı (Ulusal ÇEP) – 2014 ve Ulusal ÇEP – 2020 süreçlerinin koordinatörleri arasında yer aldı.

Odaklandığı Çalışma Alanları:

• Sinirbilim ve karmaşık sistemler çerçevesinde öğrenme, öğrenme ortamı/iklimi, karar verme, değişim, yönetim ve liderlik süreçleri üzerinde yoğunlaşılan kavramlar: “Karmaşıklık (complexity)”, “bağlamsallık (contextuality)”, “düşünümsellik (reflexivity)” ve anlatısallık (narrativity)”
    • Profesyonelliğe yönelik eğitim ve hekimlik kimliği
    • Tıp eğitimine sosyal, beşeri bilimlerin entegrasyonu
    • Nitel araştırmalar

Bu sayfa Tıp Eğitimi Anabilim Dalı tarafından en son 04.09.2023 17:23:17 tarihinde güncellenmiştir.